STEM ЦЕНТЪР В 45.ОУ ''К. ВЕЛИЧКОВ''

STEM ЦЕНТЪР В 45.ОУ ''К. ВЕЛИЧКОВ''

STEM ЦЕНТЪР В 45.ОУ ''К. ВЕЛИЧКОВ''

                      Екипът на 45. ОУ "К. Величков" разработи проект за STEM център и с удоволствие Ви съобщаваме, че сме одобрени и са отпуснати 35 000 лв. за изграждането му. Ще бъдат поставени интерактивни дисплеи. STEM центърът обхваща 2 кабинета, като най-впечатляващи от тях са т. нар. “zSpace® STEM Lab” – виртуална STEM лаборатория, оборудвана с една от най-напредналите технологии за STEM обучение – стереоскопичните дисплеи zSpace® (чийто официален представител за България е фирма Юнион Интерактив), лабораторията за практическа и експериментална дейност. Ще бъде предоставен  образователен софтуер, а и учителите ще преминат съответното обучение за работа с техниката. Фирма Юнион Интерактив има възможността да работи в тясно сътрудничдество с училището по време на изпълнението на проекта.

                       Одобрени сме и по НАЦИНАЛНИ ПРОГРАМИ НА МОН- Изграждане на вътрешна и външна площадка по БДП,   по проект на СО- Нашият спортен празник.

                       Звучи направо невероятно, но тази година изцяло са боядисани стаите и изциклени паркетите на 16 учебни стаи от общо 30 такива, с които разполага училището. Благодаря, на родителите на вторите класове, които съдействаха да се случи това мащабно мероприятие. Ще бъдат инсталирани мултимедии в още 7 стаи, а в други ще бъдат снабдени с интерактивни дисплеи.

             ЧАКАМЕ ВИ С НЕТЪРПЕНИЕ НА 15.09. 2020 г. В НАШЕТО МОДЕРНО, КРАСИВО И ЛЮБИМО УЧИЛИЩЕ!

ЛИАНА КИРЯКОВА

ДИРЕКТОР НА 45.ОУ ''К. ВЕЛИЧКОВ"